Mitra Trifunovića 2
Otvoreno 09:00 - 21:00

Moja Summer shopping lista!

Heeej ljudi! Nadam se da uživate u ljetu! Ja sam upravo krenuo na ljetovanje i to u moju bazu već više od petnaest godina, a to je Pelješac. 

Prije nego sam krenuo u Bingo City Centru sam kupio sve što mi je potrebno pa sam odlučio da i sa vama podijelim gdje imate super stvari ukoliko uskoro planirate posjetiti neko mjesto na moru. Prije nego krenem na bilo koji put uvijek imam spreman spisak u zavisnosti od toga gdje idem, no ono što je obavezno kada je ljetovanje je nekoliko stvari, no idemo od najbitnijih.

Jako se trudim da brinem o svojoj koži na najbolji mogući način, pa prvo kada idem na ljetni odmor kupujem kremu sa SPF faktorom. Ja sam svoju pronašao u DM-u u kojem imate veliki izbor istih no znam da i u SUPER apoteci imate veliki izbor istih krema kao i u Bingo marketu. Ono što mi je bitno na odmoru da uvijek ponesem basic komade odjeće, pa sam za i ovaj put otišao i kupio obavezne lanene košulje koje najviše volim nositi ljeti. Pronašao sam ih u H&M-u, Zari a vidio sam odlične i u Barbosa novootvorenom butiku na prvom spratu. Svakako, uz košulju su mi bitne i dobre espadrile ili papuče koje gotovo ne skidam tokom ljeta. Usput, u Lulu Gold je stigao moj omiljeni brend, kada su espadrile u pitanju, a to je bosanskohercegovački brend Intuitiva, njihove unisex espradrile ćete jako voljeti, obećavam. 


Nakon kupovine odjeće, moj glavni aksesoar su dobre naočale. U tom slučaju imate super ponudu najnovijih modela u Ghetaldus optici. Prije par dana sam pronašao super model Bolon naočala i po super cijeni. Ne zaboravite da je bitno da uhvatite sve lijepe trenutke ovog ljetovanja, a zato vam je potrebna super kamera koju možete da pronađete u Univerzalnom u centru, moja je preporuka da potražite Instax mini kamericu koja je idealna za Polaroid fotografije koje su divna uspomena. 

 

U šopingu treba imati mjeru, stoga u međuvremenu odmorite u Kvinu i probajte njihovu cijeđenu narandžu, uživati ćete i u ambijentu i u savršenom soku a nakon toga moja je preporuka da svratite i do knjižare Kultura u kojoj možete kupiti štivo za plažu. Ja sam bio neodlučan pa sam uzeo nekoliko knjiga a među njima vlada literatura Robin Sharme kojeg volim jako da čitam na ljetovanju jer me motivira za ostatak godine koji slijedi nakon odmora. Knjiga koju sam također kupio je i autobiografija Mire Furlan koju svi hvale, pa evo preporuke i vama ukoliko ste ljubitelji takvih knjiga. 


Za kraj, ne zaboravite da pored super stvari koje kupite su ipak najbitnije uspomene i da što više uživate u dobrom raspoloženju, društvu, suncu i dobrim knjigama a moja je preporuka da ne zaboravite kupiti i dobar parfem jer uvijek kada ga sljedeći put stavite ćete se sjetiti uspomena koje ste imali u tom periodu života, barem je to takav slučaj sa mnom. Moj parfem ljeta je Tiziana Terenzi – Kirke koji možete potražiti u Inomi. Miriše na ljeto. 

Uživajte, neka vam ovo bude najljepše ljeto do sada i ne zaboravite, onako nam je kako sami sebi napravimo.