Mitra Trifunovića 2
Otvoreno 09:00 - 21:00

Hello proljeće! Dobro nam došlo!

Sa proljećem nam je došlo i lijepo vrijeme ali i mogućnost da u potpunosti uživamo u jarkim ali i pastelnim bojama koje su dijelom mnogih kolekcija u buticima poznatih svjetskih brendova koji se nalaze u Bingo City Centru Tuzla. Monohromatski, cvjetno, veselo, razigrano i drugačije su epiteti koji opisuju nove kolekcije mnogih brendova.

Nisam vam nikada rekao ali ja kada dođem u shopping u Bingo City Centar Tuzla, ja imam rutu koju obilazim, a ona se sastoji od toga da prvo odem u Zaru i ostale Inditex radnje te time završim sa obilaskom tog dijela centra pa onda nastavljam dalje. Tako je bilo i ovaj put. Prvo gdje sam otišao da provjerim šta se nalazi u novoj kolekciji je Zara. Rekao bih da možete puno toga pronaći baš u ovoj, mnogima omiljenoj, trgovini. Kada je nova kolekcija u pitanju, ona odiše proljećem i pastelnim bojama ali i jarkim bojama. Muška kolekcija je puno „mirnija“ od ženske. Obiluje jednostavnim krojevima ali i pastelnim bojama kao i već jedinstvenim i svima dragim – tamnoplavom, bijelom i poznatim prugicama. Zara definitivno priziva ljeto i mornarski stil, dok s druge strane u ženskoj kolekciji čeka vas ultramoderna kolekcija koja obiluje bijelom, pink, crvenom, zelenom i žutom bojom.

Nakon toga, otišao sam u Bershku, čiju kolekciju opisuje jedna riječ, a to je MLADOST. Mladalački, razigrano i puno detalja je zasigurno pravi izbor kada su tinejdžeri u pitanju. Također, susjedna Gema ima jako zanimljivih modela patika za muškarce a baletanki za dame, a one koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim su one sa perjem. U nastavku centra je Pull&Bear koji je ove sezone dosta romantičan i pozitivno blag. Kombinacije prugica, pastelnih boja i cvjetića je nešto što će oduševiti vječne romantike. U nastavku moje ture po centru, otišao sam u meni najdraži H&M koji je drugačiji od svega drugog. Poseban, classy i moderan definitivno idu uz ovaj švedski brend u čijim modelima uživamo od novembra i moram reći da sam sretan pa imamo ovako veliki brend u našem gradu. Ljubazno osoblje mi je pokazalo savršene komade nove kolekcije a kada su muškarci u pitanju, duksevi su nešto sa čim nećete pogriješiti ove sezone.

Moja mama se zaljubila u cvjetne haljine kada je H&M u pitanju i imate ih baš puno. Također, H&M je omiljeni brend svim roditeljima zbog svima dobro poznatog kvaliteta koju proizvode kada je dječija odjeća u pitanju.

Nešto što me je u posljednje vrijeme pozitivno iznenadilo je brend KOTON. Turski brend koji je tamo izuzetno popularan a mislim da zaslužuje veću pažnju kod nas. Često kvalitetni materijali su dijelom i ove kolekcije i oni u svojim kolekcijama gotovo pa uvijek koriste zemljane tonove, stoga ako ste obožavatelj istih, to je pravo mjesto za vas. Pored toga, super povoljne cijene i stalna sniženja u ovoj radnji će vam se svidjeti. Za ljubitelje klasika tu je Tom Tailor koji ima prekrasne štepane jakne u maslinastoj boji koje su ovog proljeća pravi izbor i sve ljubitelje mode će oduševiti.

Na drugom spratu za sve ljubitelje naočala, među kojima sam i ja, imate novootvorenu Ghetaldus optiku i nove modele brendova MaxMara, Fendi, Celine, Tom Ford, koji obiluju predimenzioniranim neobičnim oblicima. Buzz sneaker store je nešto nezaobilazno u skoro svakoj mojoj posjeti centru a ovogodišnja kolekcija je zaista spektakularna. Vesele i „drečave“ neon boje su nešto što vas neće ostaviti ravnodušnim, ukoliko to volite. Moj izbor broj jedan kada su i muškarci i žene u ovom butiku su Nike Air Jordan patike koju su hit u cijelom Svijetu a koje znaju, s vremena na vrijeme biti dostupne i upravo u Buzz-u.

Dok prolazim pored novootvorene Topshop prodavnice koja se nalazi u blizini Buzz butika, nailazim i na Barbosa butik koji, ako se mene pita je jedan od najljepših butika u centru. Kako se epidemiološka situacija smirila, vjerujem da će maturanti ove godine da opet uživaju u maturalnim proslavama, kako su i zaslužili. Da ja ponovo slavim maturu, definitivno bih otišao u ovaj butik i pronašao nešto za sebe. Moderni i drugačiji dezeni za one hrabrije kao i vječita klasika su nešto što obiluje Barbosom.

Moram priznati da sam tek prije par dana prvi put ušao u CocoZebra butik i oduševio se. Uopšte nisam znao da imaju mušku kolekciju, moja krivica. Možete pronaći ozbiljne i velike brendove poput Hugo Boss, Max Mara Weekend i mnogi drugi a i tu možete kupiti odičnih stvari kako za svečane tako i dnevne kombinacije. Trenutno su vam upravo tu aktuelni SUPER popusti na ove velike brendove koji idu čak i do -50%, iskoristite to!

Lulu gold je definitivno dobar izbor za ljubitelje dobrih brendova i malo drugačijeg stila koji nije uobičajan kod nas, a Terranova je idealna za ljubitelje veselih tonova koji su u financijskom smislu dostupni mnogima. Jedna od dražih trgovina moje mame je Lindex koja je nedavno baš tu kupila predivan komplet posebnog dizajna pa ako ste ljubiteljice malo drugačijih krojeva i dezena, posjetite ih!

U konačnici, zaključak je samo jedan, u Bingo City Centar Tuzla i najizbirljiviji mogu pronaći prave komade odjeće za sebe. Proljetne kolekcije vas čekaju ali i cijeli tim BCC Tuzla. Sretno u kupovini!

 

P.S. Imam za vas jednu SUPER VIJEST, a to je da se danas otvara NOVA prodavnica u Bingo City Centru Tuzla, čuveni Women’s Secret, raj za sve žene ali i olakšanje za mnoge muškarce jer će upravo tu moći bez problema naći poklon za dragu žensku osobu. 

Do narednog bloga,

 

Budite mi dobro,

 

Mirza