Mitra Trifunovića 2
Zatvoreno 09:00 - 21:00

Jer žene su to zaslužile!

 Hej, hej, dragi ljudi. Nismo se družili nekoliko mjeseci na ovaj način, ali Bingo City Centar kao i uvijek zna pronaći pravi način i povod za lijepe priče. Ove godine se družimo kroz zanimljive teme a prva ovogodišnja se odnosi na nježniji pol. Mart je definitivno mjesec koji je posvećen ženama a Bingo City Centar i ja ih svakodnevno slavimo, stoga smo odlučili da ovim blogom pomognemo muškarcima u što lakšem odabiru poklona za Dan žena. 


Ja najčešće nemam problema kada je izbor poklona u pitanju, to je moguće zbog dvije stvari – jer vrlo dobro poznajem BCC ponudu ili osobu kojoj kupujem poklon. Kada je u pitanju kupovina poklona vodim se sa nekoliko smjernica, a to su : šta voli osoba kojoj kupujem poklon? Gdje mogu pronaći isto? Koliki mi je budžet? Jedno je definitivno. U Bingo City Centru Tuzla možete pronaći za svakoga ponešto u svim cjenovnim rangovima. 

 

Jako je bitno napomenuti da to koliko ti je neko bitan i drag ne znači da moraš kupiti iznimno skup poklon. Iako imam mogućnost da mogu kupiti i neki poklon koji je na skupljoj strani uvijek gledam da poklon ima neku veću vrijednost od samo materijalne. Zaista sam nekada znao kupiti super poklon do pedeset KM a znao sam i pogriješiti kada su skuplji pokloni. 

 

Prva stvar koja mi pada na pamet kada je osmomartovski poklon u pitanju je cvijeće i kozmetika. Kada je cvijeće u pitanju, rijetko kada se pogriješi ali i tu su moguće greške jer ne vole svi cvijeće, ali u cvjećari u BCCu će vam sigurno pomoći kada je odabir pravog buketa u pitanju, no s druge strane, kozmetiku svi vole i u centru zaista imate veliki izbor kada su takve stvari u pitanju. Moj prijedlog je da u tom slučaju pogledate prije svega DM- drogerie markt koji ima ogroman izbor i dekorativne i preparativne kozmetike, ali i Inoma Concept Store ili čak HerbLab pop up store na drugom spratu za ljubiteljice prirodne kozmetike. 

 

Ono što je najčešći izbor kod odabira poklona kod nas je odjeća. Ok, slažem se odličan izbor za poklon, ali kako sazrijeva sve više gledam da ne pogriješim prilikom izbora poklona i da taj poklon bude što više praktičan, stoga sve češće biram poklon bon kada je odjeća u pitanju, kako bi osoba mogla sama sebi da odabere ono što joj je potrebno. Kada su poklon bonovi u pitanju imate različite opcije. H&M ima najbolji izbor kod poklon bonova jer na poklon karticu možete staviti iznos od 10,00KM pa do 600,00KM, dok s druge strane u Inditex grupaciji (Zara, Pull&BearBershka i Stradivarius) minimalan poklon bon je 50,00KM. Također, nemojmo zaboraviti i mnoge druge super prodavnice sa odjećom. Moj prijedlog je da pored gore pomenutih pogledate i ponudu Lulu goldLindexParfoisGuess, Tom TailorOrsay ili Mona. Također, ukoliko vama draga osoba voli naočale bilo koje vrste, sa poklon bonom iz Ghetaldus optike, ne možete pogriješiti. I da, ne zaboravite da možete pronaći idealan poklon i za dame koje vole sportsku odjeću, u tom slučaju birajte Buzz, Sport vision ili Sport reality kao i Deichmann za sportsku eleganciju

 

S druge strane, ukoliko želite iznenaditi dragu žensku osobu sa poklonom koji će uvijek moći nositi i koje će ostati kao vječna uspomena, ja bih birao nakit. Kada je riječ o istom, veliki izbor vas čeka u najvećem trgovačkom shopping centru u Istočnoj Bosni i Hercegovini. Moj prvi prijedlog je novootvorena Zlatarna Dar koja ima veliki izbor zlatnog, srebrenog, rose gold ali i dijamantnog nakita, a ljubazne uposlenice će vam zasigurno pomoći kod pravog izbora, ukoliko mislite da ne znate šta kupiti. Pored toga, Swarowski nakit je uvijek pun pogodak a Faradis je tu za osobe koje ne žele potrošiti jako puno novca a opet žele izabrati lijep komad nakita. Ne zaboravite dragi muškarci, sve žene iz mog okruženja a vjerujem i vašeg doslovno su presretne kada spomenete brand Pandora, a zamislite da imaju i neki komad nakita ovog brenda?! Sve ove prodavnice i pop up stores su vam dostupni na 0 spratu centra. 

 


Za kraj, ukoliko nijedan od mojih prijedloga možda nije dobar izbor za vas, pun stomak je uvijek pravi pogodak. Moj prijedlog je da u tom slučaju odete do prekrasno uređenog novootvorenog Kvin restorana koji će vas oduševiti vrhunskom uslugom i ukusnom hranom, jer nije uvijek sve niti u poklon, nekada je pažnja puno bitnija, jer žene su to zaslužile!



Sretno i vidimo se uskoro,

Mirza