Mitra Trifunovića 2
Zatvoreno 09:00 - 21:00

Kupovina u Bingo hipermarketu s Mirzom Mustafagićem

Heeej ljudi! Drago mi je da se opet družim sa vama. I ovaj put sam vam pripremio super temu. Moram biti iskren, mjesto u koje najčešće u toku jednog mjeseca uđem kada je Bingo City Centar u pitanju je Bingo hipermarket. Iako u mom susjedstvu imam dva Bingo marketa, po namirnice ali i kućne potrepštine odlazim na sasvim drugi dio grada, jer za prave stvari vrijedi potegnuti nešto više kilometara.

Iako sam osoba koja se veže za određenu rutinu koju sam imao u prethodnom BCC hipermarketu, novootvoreni market koji je krajem prethodne godine otvorio svoja vrata za kupce me je, moram priznati, oduševio. Prostranost. Atraktivnost. Raznolikost. Posebnost, samo su neki od pridjeva kojima bih opisao ovaj hipermarket Bingo. Uvijek na svojim putovanjima širom Evrope i svijeta odem u market i zaista, naš BCC hipermarket je na svjetskom nivou.

 

Ne znam za vas, ali ja imam čudnu naviku i ritual na koji način i kako obilazim police i razgledam ponudu kada uđem u market/trgovinu u koju često odlazim. U BCC Bingo hipermarketu sve počinje s meni jako dragim dijelom za uređenje kuće i dijelom za tehniku. Zaista, mogu se pronaći raznorazni ukrasi, koji danas krase i moj dom i to po super cijenama. Kada idem s mamom u kupovinu, obavezna je posjeta dijelu sa posuđem koje zadovoljava sve njene kriterijume, a kada nastavimo dalje, obavezno idemo do kutka za naše čupave mezimce, Cicija i Nou. Prostran i veliki dio za ljubimce zadovoljava kriterije mnogih, zasigurno. Nakon toga, obavezan dio mog toura po marketu je i dio za higijenu zuba. Ono što me posebno raduje je što sada svoje četkice Curaprox koje sam prije mogao kupiti samo u apotekama ili DM-u, mogu pronaći samo u Bingo hipermarketu BCC - kada su marketi u pitanju, što je super!

 

Nakon dijela sa slatkišima (ok, i zdravom hranom, koji je izuzetno bogat) dolazim u moj omiljeni dio, a to je dio sa svježim voćem i povrćem. Zaista, to je dio u kojem se najduže zadržim, kako zbog izbora koji je jednak bilo kojem marketu u Evropi, tako i zbog meni najdraže uposlenice marketa koju sam upoznao kao slučajni kupac na odjelu voća i povrća (uvijek me oduševe osobe koje vole svoj posao)a to je Merima Avdić s kojom mi je uvijek radost da podijelim nekoliko rečenica. I nakon toga nastavljam do dijela s pudinzima, koji su moj omiljeni slatkiš. 

 

Mama često kupi zaleđeno povrće koje joj je lako spremiti ili koje je sezonsko, a koje je u nastavku marketa dok ja odem na odjel sa gotovom hranom koju moram pohvaliti jer je preukusna, a ima i pristupačne cijene i na kraju svoju kupovinu završavam na odjelu s vodom i sokovima, gdje obavezno biram svoje favorite. 

 

Cjelokupno iskustvo u Bingo hipermarketu za mene je uvijek radost jer dok kupim sve što mi treba, ispozdravljam se s osobljem koje me već zna i provjerim šta ima novo popravim si često dan. I vama preporučujem tu vrstu ''terapije''. Obećavam, prija!