Mitra Trifunovića 2
Zatvoreno 09:00 - 20:00

Vrijeme je za Bingo market!

Hej, hej, nismo se družili mjesec dana, ali evo nas opet tu!

Iako ste navikli da pišem većinom o fashion stvarima u okviru Bingo City Centra, kojih istini za volju ima jako puno, ovaj put sam odlučio da sa vama prođem kroz mjesto u kojem me možete najčešće vidjeti, a to je Bingo market.

 




Iako živim na potpuno drugoj strani grada i market mi nije blizu, moj najčešći izbor za kupovinu namirnica i potrepština za kuću je upravo ovaj u Bingo City Centru. Koga god u Tuzli da pitate koji je najbolji market reći će vam isto što i ja. Moderan, prostran, sa nekoliko hiljada kvadrata, znači samo jedno: uživanje u kupovini.

 

Prva stvar na koju ćete naići u okviru marketa su stvari za kuću. Ono što je aktuelno u sezoni, prvo se nalazi na policama sa desne strane. Kako je trenutno skoro pa ljeto, ovaj dio obiluje stvarima za dvorište i ljetne aktivnosti. Inače, prije dvije godine tražio sam jednu posebnu vrstu TV-a sa ambijentalnim svjetlom i upravo na odjelu za tehniku sam našao ono što sam želio. Dio koji najčešće posjetim kada u kupovinu dolazim sa mamom je odjel za posuđe i dekoraciju doma. Ponuda u tom dijelu je raznovrsna i vjerujem da zadovoljava ukuse mnogih. Također, kako je moja mama veliki ljubitelj proizvoda za higijenu, na tom odjelu se, kada sam s njom zadržim uvijek duže. Ali, onda dolazi moj dio haha, a to su slatkiši! Krivac za sve moje prekršene dijete je pronađen, haha. Šalu na stranu zaista je velika ponuda slatkiša koje u mnogim drugim objektima ne možete pronaći. Od onih najekskluzivnijih i meni jako dragih, Lindt, do pristupačnijih, zaista za svakoga ponešto.

 

Kako imamo psa Nou, a i dok je Cici bio sa nama, jako često smo u sedmične nabavke hrane za životinje dolazili upravo u Bingo City Centar. Sada je asortiman proizvoda za ljubimce još proširen pa bukvalno imate mali pet shop u okviru marketa.


No, vratimo se na hranu, ovaj put zdravu. Iako sam rekao da najviše volim slatkiše, meni najdraži dio u Bingo City marketu je dio sa voćem i povrćem i zdravom hranom. Zaista, savršen asortiman u modernom enterijeru je sve što vam je potrebno. Uvijek, ali doslovno uvijek možete pronaći sve vrste voća i povrća koje je svježe i predivno izloženo zahvaljujući ljubaznom osoblju i mojoj najdražoj prodavačici Merimi. Kako se u posljednje vrijeme trudim zdravo hraniti, ovdje nalazim sve potrebno.

 

Iako zdrava ishrana ne podrazumjeva voćne jogurte i pudinge, to je moj najdraži slatkiš i nešto što obožavam jesti, i priznajem, ne pokušavam zaobići ove police u Bingo City marketu jer su zaista krcate odličnim proizvodima, to vam kaže stručnjak za pudinge, haha. Također, jako volim uvijek u svom frižideru da imam narezan sir i suhomesnate proizvode, što uvijek kupim u marketu kod ljubaznih prodavačica.

 

Užurban stil života kakav živim ponekad zahtjeva da ne mogu stići napraviti ručak ili jesti na vrijeme, u tom slučaju ako želim da jedem nešto ukusno, vrlo često izaberem i Bingovu pripremljenu hranu koja je uvijek vruća i u okviru koje je ponuda zaista velika i pristupačna, također, nemojte nikome reći, ali imaju i super ukusne kolače.

 

Ukoliko do sada Bingo city market nije bio vaša stanica, u što sumnjam, posjetite ga već danas, obećavam da ćete uživati u raznovrsnoj ponudi i ljubaznom osobulju. Uživajte i ne zaboravite da kupite i nešto slatko!