Mitra Trifunovića 2
Otvoreno 09:00 - 21:00

Gdje pronaći sve za zdravu ishranu i trening otkriva ti Mirza Mustafagić

Ljudiii, nakon dvije sedmice se vraćam s temom koja je proteklih nekoliko godina svakodnevno zastupljena u mom životu. Šta obući na trening, gdje kupiti isto, koje namirnice su dozvoljene, toga nema kod nas i slično. Ovo posljednje 'toga nema kod nas' je zapravo samo izgovor svih nas kampanjaca kada je zdrava ishrana i vježbanje u pitanju. Priznajem, da. Kampanjac sam kada su te stvari u pitanju. Moram biti iskren kao i uvijek, najviše pazim na ishranu kada imam neki bitan događaj ili kada nam dolazi ljeto, kao što je sada slučaj. Ja sam očiti primjer da su ishrana i trening u najvećoj koliziji i jedno bez drugog apsolutno ne funkcioniše na pravi način. 


Proteklu godinu dana sam sa svim 'varanjima' (haha) na ishrani nutricioniste Ane Petrović i zaista sam prezadovoljan. Kada je ishrana u pitanju jedino što mi je bitno da imam u okviru iste je voće. Ja sam veliki ljubitelj voća i jedan od bitnijih razloga zašto svakodnevno dolazim u Bingo City Centar Tuzla je i izbor voća koji mogu pronaći u hipermarketu. Zaista, ponuda kakvu sam viđao po marketima na putovanjima širom svijetu se može pronaći sada i kod nas. Od domaćih jabuka, kruški, šljiva pa sve do agruma i tropskog voća, ljubitelji voća će me razumjeti. S druge strane, prelazak na ishranu nutricioniste podrazumjeva određene izmjene i u konzumaciji drugih namirnica, apsolutno je neminovno da svake sedmice posjetim i 'zdrave kutke' u centru. Iste pronalazim na nekoliko lokacija, pored hipermarketa jako često ih mogu pronaći u DM drogeriji, koja ima zaista raznovrstan program zdravih namirnica. Pored toga, vrlo često osvježenje potražim u novootvorenom prekrasnom enterijeru BumBar bara i njihovim preukusnim smoothies. Probajte neki vitaminski mix, obećavam oduševit ćete se. Prednost je što je novi Food Court toliko cool moderan, sofisticiran i udoban da ćete se osjećati kao kod kuće

 

S druge strane, bavljenje sportom je neminovno kada je zdrav život u pitanju. Mnogi od nas su puno puta uzeli opremu za sport, ali nikada nisu krenuli da se bave istim, priznajete? I ja sam jedan od tih, moram biti iskren. Ali, trudim se u posljednjih godinu – dvije da budem redovan. To iziskuje i udobne patike, ali i set za vježbanje. Kada su patike u pitanju moj izbor se svodi na dvije opcije, a to su Deichmann i Sport Vision, iako i u Planici jako često možemo pronaći super udobne patike za vježbanje. Kada smo kod Sport visiona, koji ima ogromnu prodavnicu u Bingo City Centru u Tuzli, tu odlazim kada mi je potrebno bilo šta što ima veze sa sportom i sportskim životom. Zaista, oaza za sve ljubitelje sporta i sportske opreme. Apsolutno svi popularni brendovi na jednom mjestu. Ono što ja koristim u Sport Visionu, a što je možda dobar tip i za vas su Sport kartice s kojima prilikom kupovine uvijek dobijete popust, što mislim da je super stvar. 

 

U konačnici, iako sam zaista često znao biti kampanjac kada je zdrava ishrana i sport u pitanju, u zadnje vrijeme se trudim što više da ispoštujem zdrav način života i da iskoristim sve pogodnosti koje imam u Bingo City Centru, u kojem mogu pronaći sve što mi je potrebno za trening i ishranu.  Probajte i vi, u početku će biti teško, ali kasnije ćete biti sretni jer radite nešto dobro za sebe i svoje tijelo. 

 

Do narednog čitanja,

 

Vaš Mirza.