Mitra Trifunovića 2
Zatvoreno 09:00 - 21:00

Mirza Mustafagić ti predstavlja najnovije trendove koje možeš pronaći u BCCu

Ljudiii! Nadam se da će vam se svidjeti ono što sam vam ovaj put pripremio sa Bingo City Centrom Tuzla. Za prvi put ću s vama porazgovarati o nekim od trendova koji su popularni ove sezone. 


Prije svega, ja nisam osoba koja slijepo prati trendove iako svake godine izaberem nekoliko modela koji osvježe trenutnu kolekciju. Ove godine, zbog cjelokupne situacije većina brendova se bazirala prije svega na udobnost, a potom i na univerzalnost i iskoristivost. Brendovima su postali dosadni isti krojevi, jednake boje i ozbiljna forma. Ove godine, glavni i osnovni trend je da budete svoji i jedinstveni.  

 

Kombinacija stilova je apsolutni hit ovog proljeća. Dosta su popularni oversize modeli posebno kada su trenerke u pitanju. Trenerke su svoj bum doživjele za vrijeme pandemije kada su one bile jedino što nam je bilo potrebno kako za business tako i opuštenu varijantu i upravo zbog toga desile su se mnoge varijacije na temu pa sada možemo vidjeti kombinaciju trenerka hlača s visokim potpeticama kod dama ili kao u mom slučaju kombinovanje duksa s ozbiljnom varijantom pantalona i balonera. 

 

Udobnost se nikada više nije cijenila nego danas, što je jedna od rijetkih stvari kojima moramo reći hvala kada je u pitanju pandemija. S druge strane, kada je ženska moda u pitanju nešto u čemu će dame uživati su i široke traperice, bajkovite cvijetne haljine i živopisni printevi koji plijene pažnju, dok muškarci će da nose zanimljive outfite inspirisane godinama prethodnog stoljeća, ludim bojama i kariranim košuljama. 

 

U Bingo City Centru možemo pronaći sve prethodno pomenute trendove kako u Inditex grupaciji (Zara, Bershka, Pull&Bear ili Stradivarius) tako i u trgovinama poput Lulu gold, Tom Tailor, Mona, Deichmann, Planika, Lindex, Buzz i mnogim drugim. 

 

S druge strane, kada su boje u pitanju i tu je data sloboda osobama da biraju prema svom senzibilitetu, no, ima par prijedloga stručnjaka i ove sezone, a to su basic nude boje i izrazito fluorescentni momenti koji već nekoliko sezona ne silaze sa vrha trendy boja. 

Rekao bih da je modna industrija odlučila da apsolutno da slobodu ljudima i da u teškim vremenima treba prije svega da kombinujemo ono u čemu se dobro osjećamo i što nam se sviđa, naravno potpomognuti svime što možemo pronaći u tržnim centrima. 

 

Sve ono što je prije bilo nezamislivo kombinovati, postalo je novo normalno i čini mi se da većina ljudi u tome uživa jer smo konačno došli do toga da možemo imati super udobnu odjeću i obuću, a da sve to izgleda odlično.

 

No, da sumiramo, ove sezone kao i svake druge do sada, najbitnije je da nosimo osmijeh i dobro raspoloženje jer je to ono što nam najviše fali uz dobar outfit koji definitivno možete pronaći u Bingo City Centru. Ukoliko imate te dvije stavke bit ćete definitivno primjećeni kako zbog super odjeće tako i energije koju šaljete. Ne zaboravite, osmijeh nikada ne izlazi iz mode.