Mitra Trifunovića 2
Zatvoreno 09:00 - 21:00

Mirza Mustafagić je odabrao svoje favorite među patikama, a ti?

Hej, hej! Nije me bilo nekolio sedmica, ali tu sam, opet! Sunce, lijepo vrijeme i visoke temperature znači da je ljeto tu i da ćemo, nadam se, nakon skoro dvije godine, ovo ljeto da uživamo u dugim šetnjama, odlascima na odmore i u puno pečata u pasošu. Za sve ljetne avanture, dobre patike su nešto što je neizbježno da imamo.



U Bingo City Centru postoji nekoliko izbora kada su patike u pitanju i to u zavisnosti od prilike. Ukoliko tražite sportske patike, neupitno je da prvo odete u Sport vision a ukoliko vam trebaju elegantnije patike koje možete nositi i na posao, ali i na odijelo kao i u slobodno vrijeme, izbor su Planika, Jeordies. Super komade možete naći i u Inditex grupaciji, no brend koji odlično sklapa i casual i elgantnu varijantu, definitivno je Deichmann. Super cijene i izbor zasigurno su moj čest odabir kada je obuća u pitanju, posebno sada kada je sniženje u njihovoj radnji i možete pronaći super obuću za -30% jeftiniju. Na fotografiji pogledajte kod kojeg modela patika sam ja zastao. Mislim da je ovaj Adidas model bezvremenski i uvijek će biti moderan.

 

Radnja i brend za koju sam ja sentimentalno vezan je Buzz Sneakers. Moja prva saradnja u influence svijetu je bila upravo sa njima i kada su oni u pitanju ja sam uvijek tu. No i prije nego se desila cijela moja priča, Buzz je bio jedna od mojih omiljenih radnji. Najbolji izbor kada su moderne patike, najboljih svjetskih brendova u pitanju, nalazim tu i upravo iz tog razloga sam otišao do njihove prodavnice u Bingo City Centru i izabrao nekoliko modela za koje smatram da su super.

 

Prvo gdje se zadržim kada uđem u Buzz je pored brendova Adidas, Nike i Reebok. Modeli iz najnovijih kolekcija zaista nikada ne iznevjere. Patike koje su moj čest izbor su Nike. Moj najdraži model koji je uvijek moderan i koji bih svakome preporučio je Air Force 1 koji slobodno može da se kombinuje sa mnogim kombinacijama i ja ih često nosim kako na odijelo tako i u svakodnevnim kombinacijama.

 

U posljednjih nekoliko godina mislim da je Adidas napravio najveći napredak kada je u pitanju udobnost. Definitivno neke od najudobnijih patika koje imam su upravo od ovog brenda. Moj favorit kada smo kod udobnosti, ali također mi je i izgled patika bitan, je Adidas NMD. Vjerujte, imam dosta patika, ali udobnost ovih patika, rijetko šta može nadmašiti. Ukoliko puno hodate, moja preporuka je ovo. Ako pak tražite klasiku, Adidas Stan Smith je najbolji izbor. Također, ljeto je, uživajte i u najpopularnijim Adidas papučama, po meni su to one bezvremenske na pruge, ali i model sa logom je super izbor. 

 


 

Reebok je također super brend koji možete pronaći u Buzzu, a koji je dosta poradio na inovativnosti kada je dizajn u pitanju. Njihove patike su me osvojile jer su moderne i otkačene. Ovo je izbor za svaki dan koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.  

 

No, pored ovih brendova, super patike možete pronaći i u okviru brendova New Balance, Fila, Jordan…

 

Ako mene pitate, Bingo City Centar u Tuzli zaista ima dobar izbor radnji za kupovinu patika, a ja kao jedan  većih zaljubljenika u iste vam to potvrđujem. Nadam se da ćete pronaći nešto za sebe. Uživajte u kupovini, vjerujem da za svačiji ukus ima izbora!