Mitra Trifunovića 2
Zatvoreno 09:00 - 21:00

Mirza Mustafagić ti predlaže koje boje se nose ovog proljeća

Zdravo dragi ljudi, opet ja, ali ovaj put sa novom temom. Naime, za vas sam istraživao koje boje se nose ovog proljeća. Najiskreniji da budem, ja nisam neko ko slijepo prati trendove, posebno kada su boje u pitanju i vjerujem da je puno vas koji su isti kao i ja, ali sada je vrijeme da te stvari mijenjamo. 

 

Kada su boje u pitanju, iste se mogu podijeliti na dvije skupine : klasici i trendovi. 

Kada pričamo o klasicima ovog proljeća, pričamo o tamnoplavoj, sivoj i nekoliko nijansi bež-smeđe boje. Na Instagramu ali i općenito društvenim mrežama proteklih nekoliko godina zavladao je takozvani beige trend. Beige trend predstavlja ultimativni momenat kada je garderoba u pitanju, a to je da bež i sve nijanse te boje, budu baza vaše odjeće a da se ista nadograđuje sa raznoraznim drugim podtonovima ili drugim bojama. Za isto su „Krive“ modne blogerke, a kako mogu vidjeti, taj trend se sviđa mnogim djevojkama i kod nas. Moram priznati, apsolutno opravdano. Kada sam ja u pitanju, moji klasici se baziraju na crnoj, bijeloj i smeđoj-bež varijanti.


S druge strane, moda bi bila dosadna ako bi bila bazirana samo na klasike. Moda je tu da se sa njom igramo a pravi način je sa trendovskim bojama sezone. Ove godine, ima ih dosta, ali neke od najupečatljivijih su svijetlo i morska plava boja, koralna, ljubičasta sa podnijanskom pink i žuta kao i narandžasta boja. Već u nekom od prethodnih blogova pisao sam kako nam je trenutna situacija sama nametnula neopterećenost i slobodu, a ovaj slučaj nam to sam potvrđuje. Industrija je izabrala jako veliki broj boja kako bismo što lakše naš sadašnji garderober uklopili sa onim što trenutno možemo pronaći u radnjama. 

 

Ukoliko me pitate u kojoj radnji šta pronaći, bio sam u Bingo City Centru i pogledao trenutne kolekcije, moram priznati da su dosta raznovrsne. Ukoliko tražite klasične komade koji su u bojama sezone definitivno posjetite Zaru, LuluGold, Stradivarius, Tom Taylor, Orsay, Deichmann, Koton, Lindex koji su se potrudili da pored osnovnih boja dosadnu svakodnevnicu razbiju sa proljetnim pastelnim bojama. S druge strane, ukoliko želite da ove sezone blistate u jarkim bojama i da budete funky, pravi izbor u tom slučaju su Pull&Bear, Bershka, Terranova, Buzz. No, istini za volju, moram priznati, da kada su radnje u Bingo City Centru, najraznovrsniju kolekciju ima Zara u koju kada uđete će se oduševiti šarenilom boja, posebno na ženskom odjelu. Razigrano, veselo, baš kako i treba da bude.


Ovogodišnji trendovi su takvi da svaka osoba može pronaći boje koje odgovaraju njenom senzibilitetu. Tako da za one koji idu na sigurno uvijek su tu tamnije nijanse, za hrabre su tu jarke boje a za romantičare pastelne poput svijetloplave ili koralne. Kombiniranje modernih trendovskih boja sa klasicima daje apsolutni pun pogodak ali i ove kao i svake druge sezone, najljepša boja, kroj i model koji neko može ponijeti je OSMIJEH, a sve ostalo kada su odjeća i boje sezone u pitanju možete pronaći u Bingo City Centru, siguran sam. 

 

Do narednog čitanja, pozdravljam vas! 

 

Mirza